20 September

Het is vannacht weer best fris geweest, maar het is wel weer prachtig weer. We treffen het enorm!

Vandaag hebben we weer op ons gemakkie ontbeten en om een uur of 10 hebben Jacco en ik (Jeffrey) Marten even opgehaald van het Hotel. Daar hebben we ook even de weblog geupload via het draadloze netwerk daar.

Vervolgens was het weer tijd om een beetje te gaan spelevaren. Atze als eerste, dus die in een wetsuit gehesen en het water in. Daarna moesten ook Lieneke en Marten er aan geloven. Er werd ook geroepen dat ik het water in moest, maar met mijn kolossale gewicht blijft de boot natuurlijk gewoon stil liggen, of het draad`knapt, dus dat heeft geen zin...

Toen we uitgespeeld waren hebben we zo langzaam de vliegspulletjes (en stoeltjes voor de parapent-babes) bij elkaar gezocht en zijn we naar de startplek Planfait getogen. De zon begon er al lekker op te bakken dus al vlug was Jan weg, en later volgde ik. Jan bleef goed boven terwijl ik langzaam maar zeker weer naar beneden ging, mede doordat ik iedere keer moest uitwijken als ik lift had, en voorrang kreeg als ik zakte... Bummer! Dus ik stond na niet al te lange tijd weer aan de grond.

Ik was gelukkig niet de enige die uitzakte, dus later konden we weer met een volle auto omhoog. Daar volgde een 2e start en op dat tijdstip kon iedereen wel boven blijven (als je de stress van het vliegen langs een drukke helling aan kon)

Jan hing trouwens nog vrolijk boven, en dat zou ie blijven doen voor 3 uurtjes! Toen verplichtte zijn volle blaas hem om te landen, net zoals dat Theo en mij dat overkwam.

Aan het eind van de middag was iedereen (behalve Jacco natuurlijk) weer aan de grond en gingen sommigen weer omhoog voor een laatste avondvlucht, en sommigen gingen lekker op het terras een biertje pakken.

Ook de laatste vlucht was weer heerlijk! Het is prachtig weer, en heerlijk rustige lucht met een mooi laminair windje dus lekker relaxed vliegen. Theo en ik hebben een hele tijd pal naast elkaar heen en weer gevlogen langs de helling, en zelfs even een "touch" gedaan. Daarbij raken de vleugeltips elkaar even. Super! Alleen jammer dat we geen video bij ons hadden. Al met al hebben we dus 2 of 3 (duur)vluchten gemaakt.

Jacco verveelde zich na een stief uurtje soaren langs de helling dus die is richting Forclaz gevlogen, maar daar was het nét te laat voor en dus te weinig lift. Hij heeft moeten landen op het SIF landingsveldje, waar Den Vlaam hem later heeft opgepikt.

De parapent-babes hebben zich vandaag vermaakt met het "oud-friese-mislukte-parapent-starts-bekijken" op de startplek (bordjes met cijfers op de knieën), en het verzorgen van de sleutel uitgifte van de auto's die beneden bij de landingsplaats stonden. Voor de rest werd er héél veel ge-relaxed!

Theo vond het trouwens eerder op de dag nodig om zijn digitale fototoestel vanaf een metertje of 300 naar beneden te laten pleuren! Hij zou even een leuke foto maken met het toestel tussen zijn voeten geklemd en met de zelfontspanner, maar dat ging niet helemaal zoals gepland. De camera was wel gezekerd aan een touwtje, maar op één of andere manier is ie  toch los geraakt van het touwtje. Gelukkig heeft het vallende toestel geen gewonden gemaakt, en had Theo goed onthouden waar het toestel neerkwam, zodat we hem later zo konden ophalen. Hij lag keurig op de oprit van een vakantiehuis, en alhoewel hij intact leek, was het display helemaal gebroken en ontbraken er wat knoppen. Het XD memory kaartje was nog intact, dus we zijn heel benieuwd naar de laatste foto. Moeten we wel even wachten tot we een apparaat hebben waar dat kaartje in kan... 

Theo heeft sowieso geen geluk deze week, want hij heeft eerder zijn Porto op het dak van en auto laten liggen, dus die is ook pleitte...

'S avonds zijn we lekker gaan eten in een Steakhouse hier in de buurt.

De foto's:


Atze ontbijt op de steiger.


Geen verkeerde setting!


Het hotelletje waar Marten overnacht.


Hij verw8te ons al.


Gerard - de eier-bak-koning van het westelijk halfrond - aan het werk...


Gezellig!


Volgens mij was dit gisteravond: Jan, Jacqueline en Wouter.


"Ut giet oan!"... Atze is er klaar voor..Even een Fly-By...


Toen was Lieneke de klos.


En na wat olijfolie aan wat uitstekende delen gesmeerd te hebben, paste ook Marten in het wetsuit... (Ademen wou echter niet meer)


Blijft toch een piloot hé: meteen handje los...


Wat zeg ik? 2 handjes!


Wel ja... Ga der nog bij staan ook...


Dit was ook nog gisteren: Jacco opgehaald en onthaald na zijn monstervlucht!


En de felicitaties!


'S avonds in het restaurant.


Gerard en ik hadden escargots vooraf.


Héérlijk!


De zussies.

Oant Moarn!

Sluit dit venster als je klaar bent.